BLUEBERRY PANCAKES

    Okej hörni, detta var det godaste som jag ätit på länge. Som anställd på ett kafé sedan mer än ett år tillbaka har jag fått någon form av arbetsskada, att så som maten på jobbet ser ut ska den även se ut hemma. Vilket då innebär hejdå till vanlig hederlig Svensson-frulle med mackor och oboy. När jag var ledig igår bestämde jag mig därför för att göra blåbärspannkakor med havre och banan, och OJ vad goda de blev. Som bananpannkaka fast snäppet bättre. Jag hittade receptet på Pinterest och måtten är amerikanska, nu har jag redan ett amerikanskt måttsats hemma men annars finns det nog någon konverterare man kan googla fram. Till pannkakorna käkade jag vaniljkvarg då jag ville det skule mätta mer, men vill man ha grädde eller glass går ju det lika bra.     INGREDIENTS 1/2 cup gluten free rolled oats 1/2 teaspoon baking powder 1 container (5.3 oz) siggi's blueberry or vanilla bean yogurt (tog bara vanlig kvarg istället) 1/2 medium ripe banana 1 egg 1/2 teaspoon vanilla 1/3 cup fresh or frozen blueberries, plus more for serving INSTRUCTIONS Place all ingredients except fresh blueberries into a blender; blend until smooth. You may need to add a teaspoon or two of almond milk if batter is way too thick. Set batter aside to thicken up for a few minutes. Lightly coat a large nonstick skillet or griddle with butter or cooking spray and heat over medium low heat. Drop batter by 1/4 cup onto skillet. Add a few blueberries on top. Cook until bubbles appear on top. Flip cakes and cook until golden brown on underside. Wipe skillet clean and repeat with more cooking spray and remaining batter. Makes 4 pancakes.