Hemmagjorda chips

Det här receptet hittade jag på Foodporn  och jag tänker helt klart prova det ikväll! Det verkar vara både gott och nyttigt så jag återkommer med uppdatering om hur de blev! Jag har snott receptet rakt av och ni klickar HÄR för att komma till sidan.         Hemmagjorda chips på sötpotatis   1 sötpotatisOlivoljaSalt1. Tvätta potatisen och ”skrubba” den lite med t.ex. en skottesvamp 2. Skär i tunna skivor med kniv/osthyvel/potatisskalare osv. Ni väljer själva hur tunna skivor ni vill ha, jag skar med kniv och fick knapriga chips men samtidigt lite tuggmotstånd. Ju tunnare ni skär desto sprödare blir de.   3. Lägg bakplåtspapper på en tallrik och placera ut chipsen. Se till så att de inte ligger på varandra för då växer de fast i micron. Droppa lite (verkligen LITE) olivolja på chipsen och salta efter smak(behövs inte så mycket alls).   3. Sätt in i micron ungefär 3-4 minuter på full effekt, men ha uppsikt så att de inte blir brända.