Taragonatryffel (Hasselnötstryffel)
Igår gjorde jag så god tryffel. Tryffel med mycket hasselnötter. Perfekt! Man gör 100 grams chokladkakan till typ 200 gram tillsammans med nötter och grädde. Vilket innebär att man minskar sockermängden kraftigt. Blir ju typ bara hälften. 2 dl hasselnötter100 g mörk choklad0.5 dl grädde2 msk sukrin gold1 msk smören gnutta salt Gör så här:Rosta nötterna i torr panna. Gnugga bort det mesta av skalet.Koka upp grädden tillsammans med sukrin gold. Jag använder en liten keramisk stekpanna. Dra åt sidan och låt smöret smälta och tillsätt genast chokladen hackad i bitar. Rör tills allt smält. Blanda i hasselnötterna och en knivsudd salt. Häll upp smeten i en liten form klädd med gladpack. Ställ i kylen och skär i bitar när det stelnat helt. Förvara det som inte går åt i kylen.