Sockerfri syltad ingerfära i choklad
Jag älskar ingerfära!! Jag älskar choklad!!! Jag älskar effekten av kokosfett!! Dessutom kom jag på att om man slår samman dessa godbitar till en och samma bit blir det medecin. Mot förkylning och sötsug. Men inte receptfritt, det sitter jag på. Men om ni lovar att inget säga till doktorerna så kan jag bjuda er på receptet. Här kommer det. Varning!! Jag har mycket ingerfära. Mer än choklad..... men vill ni inte ha så starkt ökar ni bara choklad och kokosolja. Skala och skiva färsk ingerfära så det väger 50 g. Koka det i 1 dl vatten tillsammans med sötning. Jag tog 0.5 msk icas stevia strö och ca 1/4 ren stevia. Koka utan lock så allt vatten ångar/kokar bort. Tog för mig ca 20 min. Plocka bort några ingerfärsbitar för dekorering. Släng sen i 30 g mörk (sockerfri eller annan favorit) choklad i bitar tillsammans med 15 g kokosolja utan smak i kastrullen. Spar på disk!! Smält ihop allt försiktigt under omrörning. Häll upp i ischokladfoemar eller en fyrkantig med glapack i botten. Dekorera med de ingerfärsbitar du sparat. Låt stelna och skär sen i bitar om du använt en större form. Förvara i kyl.