Rabarberkaka med jordgubbar.
Idag gjorde jag en rabarberkaka med jordgubbar som alla (3 stycken) i familjen tyckte blev gott. Även sonen som annars tycker rabarber är starkt säger han (menar nog surt ) och helst bara äter blasten tyckte att kakan smakade smask ihop med sockerfri glass. Denna är nötfri, mejerifri, glutenfri och inget fett tillsatt. Thanx heaven va bra!! Jag använde mig av en väldigt liten springform, ca 10-11 cm i diameter. Vill in ha större får ni öka ingredienserna och kanske tiden i ugnen. Min kaka var knappt färdig i mitten men helt gräddad på kanterna. perfekt tyckte jag som gillar mjuka saftiga kakor. 2 stjälkar rabarber 3 st frysta jordgubbar sukrin, stevia, kanel och kardemumma. ev lite smör el olja till botten 2 ägg 2.5 msk kokosmjöl (jag har risentas) 1.5 msk pofiber 1 msk bakepro 1 tsk bakpulver en knivsudd äkta vanilj sötning efter tycke och smak. Jag tog ca 1 msk icas sötströ och lite äkta ren stevia Sätt ugnen på 175 grader Skiva jordgubbar och lägg i botten på en form (jag smörade min lite innan) Blanda skivad rabarber med kanel och lite kardemumma och vald sötning. Jag blandar Icas sötströ och är samma som sukrin med ren stevia. Jag gillar den kombon! Blir bäst tycker jag. Lägg rabarberblandningen på jordgubbarna osh ställ in i ugnen så de mjuknar lite medans ni fixar resten. Vispa 2 ägg. Blanda de torra ingredienserna noga i en skål. Rör sen samman ägg och det torra. Häll smeten över de varma rabarberna och ställ in allt i ugen ca 15 min. Ta ur och låt svalna lite innan ni stjälper upp kakan.Vi åt med sockerfri glass. Grädde eller en vaniljsås passar nog fint. Hade jag haft tillräckligt med grädde och ork hemma hade jag gjort dansk råkräm. Älskar det. (recept finns här på bloggen) Gräddad kaka men ännu inte vänd. Voila!! Kaka!! Å snälla. Testar ni. Låt mig få veta. En liten tagg på insta eller en kommentar här på bloggen. Eller kanske en länk hit från eran blogg. Älskar när jag får veta att mina recept kommer till användning. tack på förhand. Kram!