Pepparmintstryffel
Jag älskar choklad! Och Att kombinera choklad med nötter eller mint är mina absolut bästa kombinationer. Igår svängde jag ihop en pepparmintstryffel. Jag använde mig denna gång av sockerfri mörk choklad och sockerfria pepparmintsgodisar från märket "De bron" I tryffelsmet brukar jag använda smör men denna gång så bytte jag ut det mot kallpressad kokosolja (inte silverpaket) för att förstärka den lite kyliga "isiga" känslan som tex ischoklad ger tycker jag. Att sen kallpressad kokosolja är ett nyttigt fett gör ju inte det hela sämre. 0.5 dl grädde1 msk kokosfett100 g mörk chokladnågra droppar pepparmintsarom (dr.oetker)Pepparmintsgodisar (valfri mängd)Gör Så här:Koka upp grädden. Jag använder en liten keramisk stekpanna. Dra åt sidan och rör i kokosoljan. Tillsätt genast chokladen hackad i bitar. Rör tills allt smält. Blanda i några droppar pepparmintsarom och hackade bitar av pepparmintsgodisar. Spara lite att toppa med.Häll upp smeten i en liten form klädd med gladpack. Strö över de sparade hackade pepaprmintsgodisarna. Ställ i kylen och skär i bitar när det stelnat helt. Förvara kallt!