Pepparkaksdrömmar

  Att tro att det ska gå att göra småkakor knapriga, spröda och lika fantastiska som man kan göra med vanligt socker och vetemjöl kan sluta tro. Det är bra att glömma när det kommer till lchf bak. Men de kan bli goda ändå! Att lyckats få till den riktiga kavlade och krispiga pepparkakakan utan socker har jag nu gett upp efter att ha försökt flera gånger. Så nu blev det småkakor med smak av pepparkaka. Jag tyckte den blev jätte god. Min man åt med smör, jag med ädelost och sonen som den var. Alla var nöjda.     De blev lik drömmar i utseende så jag kallar dem pepparkaksdrömmar.   Jag tycker att småkakor måste sötas rejält för att det ska smaka kaka. Men det där är ju en smaksak. Ni får dosera efter eget tycke och smak och mängd beroende på vilken sötning ni använder.    Jag började med att göra egen pepparkakskrydda. Blanda  2 msk kanel 2 msk ingerfära 1 msk mald nejlika 1 msk kardemumma   Blanda i en tom kryddburk och spara. Allt går inte åt till dessa kakor.      Kakorna. Vet inte hur många jag fick ihop. Smet åts och några färdiga slank ner innan jag kom på att de skulle räknas. Men kanske ca 15 små kakor.     Vispa hastigt ihop. 1 ägg med 1 msk vatten och 1.5 msk grädde.     Blanda i en annan bunke ihop det torra. 2 dl mandelmjöl 1 dl bake pro (bakprotein) 3 msk kokosmjöl 1-1.5 msk pepparkakskrydda (jag tar den större mängden, ska det va ska det va!) 2.5 msk sukrin och 1 krm ren stevia av bra kvalite.  1 tsk bakpulver   Rör ihop det blöta med det torra till en deg.  Rulla bollar och platta till lite och fördela på plåt bakplåtspapper. Grädda i mitten eller strax under i 200 grader ca 10 min.   Förvara kakorna kallt.           Inspiration till kakorna har jag hämtat från en bakbok (kanske finns på bloggen oxå) av Annika Rogneby. Har dock gjort om det lite.