Morotsbröd
Morotsbröd. 12 bröd i muffisnplåt 1,5 dl helt bovete 1,5 dl vatten 1.5 dl solrosfrön eller mandelmjöl 3 små moröter 3 msk pofiber 1.5 tsk bakpulver 1 msk finax psylliumfrö eller fiberhusk (samma sak) 3 ägg 0.75 dl turkisk youghurt salt, kanel och ev lite ingerfäraHavsalt eller flingsalt uppå. Skölj bovetet noga och koka upp med 1.5 dl vatten med lock. Dra sen åt sidan och låt svälla under lock 30 min.Mixa solrosfrö till fint mjöl eller använd mandelmjöl och blanda i övriga torra ingredienser.Blanda samman det torra med bovetegröten, youghurt med 3 små finrivna morötter. (mer finrivet än på bilden nedan) Vispa äggen pösigt och vänd ner i smeten.Smörj en muffinsplåt och fördela smeten till 12 bröd. Eller klicka ut direkt på bakplåtspapper.Grädda i 200 grader 20-25 min. Jag hade mina inne i 22 minuter.Fiska upp de försiktigt ur plåten när de svalnat lite. Låt kallna på galler under duk. Förvara i kyl eller frys de som inte ska ätas inom några dagar.Min pojk 4 år älskar dessa med smör och ost på. De blir lite söta pga morötter och kanel.