Lemoncurd

  Igår gjorde jag en lemoncurd som blev sjukt god. Den ska jag ha som fyllning i min tårta på torsdag, Sveriges nationaldag!  Kombinationen jordgubbar och citron blir så fräscht och sommrigt! Jag hittade receptet hos Marianne Anderssons blogg "Marianns LCHF mat & bak" Till ca 3 dl 2 ekologiska citroner, finrivet skal och saft (ca 1 dl)100 gram mjukt osaltat smör2 ägg2 äggulorCa 1.5 msk icas sötströ och 2/4 krm ren stevia Vispa samman ägg, socker, skal och saft från citronerna i en kastrull, låt detta nästan koka upp under vispning, men absolut inte koka.Sjud krämen tjock , ta från värmen och rör sedan ner smöret.Låt svalna.    Jag gjorde som ovan men bara halva satsen. Ville ju testa först om det blev gott. Jag kan säga så här, ni kan DUBBLA!!       Imorgon ska jag göra "socker"kaksbottnarna. Återkommer med recept.