Kokostoppar med saffran
Igår gjorde jag kokostoppar med saffran. De blev väldigt goda. Men man får inte ha de för länge i ugnen.. då blir de torra.Jag utgick från ett recept från bloggen "Baka Sockerfritt" som Marja har (vet inte hur man länkar i bloggen) men ökade på sötningen och hade den kortare tiden i ugnen. Jag dubblade satsen för jag ville använda ett helt kuvert saffran. Så här gjorde jag.50 g smör 2 ägg3 dl kokosflingor. Jag använde de från Lidl. de har väldigt små fina flingor. 4-5 msk sukrin. Jag använde både melis, strö och gold.lite ren stevia. Kanske 1/4 -1/2 krm berodne på vilken sort ni använder.äkta vanilj1 kuvert saffran och 2 droppar saffransarom.Smält smör och saffran ihop. Vispa ägg och sötning.Blanda samman allt i kastrullen med smör. Låt stå 5 min.Gör 16 toppar på bakplåtspapper och grädda 175 grader i 10 min (i min ugn)Låt kallna. Doppa fötterna i mörk choklad. Bilden är innan gräddningen i ugnen.