Jordgubbstårta med lemoncurd
Denna tårta passar perfekt till midsommar. En "socker"kaksbotten fylld med lemonurd. Jordgubbsmousse på toppen sen täckt med grädde och färska jordgubbar. Denna sats är till en mindre springform. Min är ca 17 cm och räcker med mousse, curd, grädde, gubbar osv till ca 8 rejäla bitar. Säkert 10-12 bitar om man har den som efterätt efter mat. Botten 4 ägg 2 msk sukrin +1/4 krm stevia 0.75 dl kokosmjöl 3 msk pofiber 1 msk bakepro 2 tsk bakpulver. Vispa ägg och sötning pösigt. Blanda det torra och rör ner i smeten. Grädda i en springform ca 16-17 cm i ca 12 min 175 grader. Låt kakan svalna helt innan den delas i tre bottnar. Lemoncurd 1 ekologisk citron, finrivet skal och saft (ca 1 dl)50 gram mjukt osaltat smör1 ägg1 äggulaCa 1 msk icas sötströ och 1/4 krm ren stevia Vispa samman ägg, socker, skal och saft från citronerna i en kastrull, låt detta nästan koka upp under vispning, men absolut inte koka.Sjud krämen tjock , ta från värmen och rör sedan ner smöret.Låt svalna. Blanda den kalla lemoncurden med vispad grädde och fördela mellan båda tårt lagrerna. Jordgubbsmoussen har jag inga mått på utan bara gjorde på frysta jordgubbar, sukrin, gelatin och vispad grädde. Men kolla upp ett vanligt recept och byt ut sötning. Ha jordgubbsmoussen överst på tårtan. Forma den gärna lite som en kulle, alltså tjockare på mitten. Bre vispgrädde över och runt hela tårtan när moussen är fast. Skiva färska jordgubbar över. Gör gärna bottnarna med fyllning dagen innan ni ska äta den. Som godast när den får stå. Ha bara på jordgubbarna färska på serveringsdagen. Lycka till!! Trevlig midsommar till er!!!!