Ischoklad

Att göra ischoklad är jätte lätt. Använder man den kallpressade kokosoljan så blir den tillåmä ett riktigt hälsosamt val av pralin (beroende på vilken choklad man väljer) Igår använde jag mig av redan smaksatt choklad som jag sen smaksatte lite ytterligare med olika essenser/smaker.  Jag testade denna gång att ha ägg i ischokladsmeten. Det blev mer tryffel lik och inte lika fet känsla i munnen. En smaksak. Testa båda vettja. Detta med ägg såg jag förra året i expressen tror jag.  Det är recept enl Cathrine Schuck.   Men så här gjorde jag.   Använde mig av dessa samt en vanlig 70% utan smak. Ischoklad 100 g mörk choklad 50 g kokosolja/fett  1 ägg ev. smaksättning i form av tex essens, arom, likör eller rom, eller hackade nötter Smält kokosfettet i en kastrull. Drag kastrullen av värmen och rör ned chokladen bruten i mindre bitar. Rör tills all choklad har smält. Vispa äggen. Droppa den smälta chokladmassan i äggen under kraftig ­vispning. Smaksätt enligt önskemål. Fyll små aluminiumformar med ­chokladen. Ställ kallt.I den med lakritschoklad hade jag i lakritspulver och lite salt oxå.I den med chili hade jag i lite chiliflakes och goji bär på toppen. (ser ju ut som piri piri) I den med pistagechoklad dekorerade jag med pistagenötter och flingsalt. I den med mintchoklad spetsade jag med pepparmintsarom Och den med pepparkaka hade jag vanlig 70% choklad och pepparkakskryddor. I samtliga smetar hade jag lite vanilj och stevia. Jag tycker en pralin ska smaka., därför spetsade jag den redan smaksatta chokladen och sötade lite extra. Chokladen blir ju utblandad med kokosfett och ägg. Vill ju inte äta ihjäl mig innan jag känner smak. Man ska känna på första tycker jag. Sen att man kan äta fler ändå är ju en annan sak.