Gaffelkakor med pepparkakssmak
Jag har många gånger försökt göra kavlade pepparkakor på lågkolhydratsvis. Alltså med varken socker eller vetemjöl. Nu har jag gett upp!!Dessa kakor blir inte knapriga men väldigt goda!! Påminner lite om de stora runda skånska som är lite mjuka men ändå torra. Passar utmärkt med lite smör och en ostskiva eller med ädelost på tub. Men att äta de som de är var oxå gott. Ide´n till kakan kom när jag surfade runt på en Paleo blogg som heter "Under vårt tak". Jag gjorde om receptet så nu är det faktiskt inte mycket som stämmer överens med grundreceptet. Varken mägder, ingredienserna eller inte ens smaken faktiskt. Å inte är mitt nya recept paleo längre heller. Ha ha.... ja inte mycket som stämmer överens längre. Kanske jag ändå kan kalla det "mitt" recept!! Här kommer iallafall recepte på mina gaffelkaakor med pepparkakssmak. Mycket smak! 1 ägg3 msk sukrin melisca 0.5 krm ren stevia1.5 dl hasselnötsmjöl 1.5 dl mandelmjöl 3 msk kokosmjöl 2 msk mjölk 1 msk smält smör 2 msk pepparkakskrydda 1-1.5 tsk bakpulver 175 grader ca 15-20 min Vispa ägg och sötning pösigt. Tillsätt mjölken och det smälta smöret. Blanda alla torra ingredienser väl i en skål och rör ner äggvispet.Rulla bollar och tryck ner en gaffel i varje boll. Blöt gaffeln i vatten mellan trycken. Grädda 175 grader i ca 15-20 minLåt svalna.