Fisk nuggets
Omåttligt populära. Mera kött, mera kött ropas det. Å vadå kött??!!! Det är ju fisk!! Så här gör jag. Skär ett halvfruset torkblock i kuber. Vänd i uppvispat ägg och rulla dem i mortlade/mixade fläsksvålar som blandats med lite vitepeppar och mer salt om det behövs. Fritera/stek dem i rikligt med rapsolja med neutral smak i panna eller kastrull tills de fått fin färg och fisköttet klart. Låt rinna av och svalna något på hushållspapper. De är riktigt heta så bra att låta de svalna innan så inga brännblåsor uppstår när glupska barn (och vuxna) kastar sig över de. Jag serverar de med currysås eller som idag en remouladesås. Denna är köpt på lidl och har endast 4.7g kh per 100g men smakar tyvärr inte riktigt lika gott som "klassisk" gör. Vad nu klassisk är??!! Remoludsås finns ju tusen olika sätt att göra på. Men vill man kan man ju spetsa denna lite själv med tex dijonssenap och kapris. Eller kanske lite bostongurka och curry.