Bytt namn
ICAs stevia strö har bytt namn till sötströ. Bra!!! Den innehåller ju ändå ingen stevia att tala om så det var bara vilseledande att kalla den stevia strö för att inte kalla det falsk marknadsföring. Stevia och erytriol är INTE samma sak. I ICAs är det 0.25% stevia och resten erytriol. Ja ni hör själva. Noll komma 25 procent!! Det existerar ju inte. En bra stevia brukar ligga på ungefär 400 gånger sötare än socker. Ni förstår ju då vad små mängder man doserar den med. ICAs sötströ ska doseras lika som socker. När jag bakar använder jag gärna både erytriol typ ICAs sötströ och en ren stevia. Tycker det blir bäst att blanda lite av båda för att kunna söta relativt mycket i tex fika bröd men ändå slippa eventuella bismaker som både stevia och erytriol ger om man tar för mycket av dem. Så lite av båda tycker jag blir det bästa.