Biscotti
Jag har nu gjort biscotti i tre variationer med ett och samma recept som grund. Jag gillar dem!! Nackdelen är att man går och småäter de hela tiden där de ligger framme torra, goa, kanpriga. Lättare att hålla fingrarna från tex en kaka i frysen. Skit samma. Här är receptet. Ni gör de på egen risk. Jag tycker de är förhållandevis nyttiga så tycker det är ok att gå och knapra. Jag har gjort saffransbiscotti, pepparkaksbiscotti och även hasselnötsbiscotti. Saffransbiscotti. 1 dl mandelmjöl 1 dl bake pro (ett bakprotein) 2 msk grovt hackade sötmandlar 2 msk sukrin och 0.75 krm stevia 1 tsk bakpulver 1 kuvert saffran ett kryddstänk gurkmeja (för ännu gulare skorpor) 1 ägg Blanda de torra ingredienserna. Knäck ner ägget och rör väl. Fukta händerna och gör en lång korv och lägg på bakplåtspapper och platta till. Grädda mitt i ugnen i 150 grader ca 20 min. Ta ur och skär sneda kakor. Ställ tillbaka plåten och sänk värmen till ca 100 grader. Grädda/torka dem i ca 45-50 min tills de är typ helt torra. Håll koll så de inte bränns. Stäng av ugnen och låt de svalna med ugnsluckan på glänt. Förvara biscottin torrt i rumstemperatur. Saffran Pepparkaksbiscotti. 1 dl mandelmjöl 1 dl bake pro (ett bakprotein) 2 msk grovt hackade sötmandlar 2 msk sukrin och 0.75 krm stevia 1 tsk bakpulver 1 msk pepparkakskrydda (jag gör egen på 2 msk kanel, 2 msk ingerfära, 1 msk mald nejlika och 1 msk kardemumma. Blanda väl och förvara i burk) 1 ägg Blanda de torra ingredienserna. Knäck ner ägget och rör väl. Fukta händerna och gör en lång korv och lägg på bakplåtspapper och platta till. Grädda mitt i ugnen i 150 grader ca 20 min. Ta ur och skär sneda kakor. Ställ tillbaka plåten och sänk till ca 100 grader. Grädda/torka dem i ca 45-50 min tills de är typ helt torra. Håll koll så de inte bränns. Stäng av ugnen och låt de svalna med ugnsluckan på glänt. Förvara biscottin torrt i rumstemperatur. Pepparkaka Hasselnötsbiscotti 1 dl hasselnötsmjöl 1 dl bake pro (ett bakprotein) 2 msk grovt hackade hasselnötter 2 msk sukrin och 0.75 krm stevia 1 tsk bakpulver 1 ägg Blanda de torra ingredienserna. Knäck ner ägget och rör väl. Fukta händerna och gör en lång korv och lägg på bakplåtspapper och platta till. Grädda mitt i ugnen i 150 grader ca 20 min. Ta ur och skär sneda kakor. Ställ tillbaka plåten och sänk till ca 100 grader. Grädda/torka dem i ca 45-50 min tills de är typ helt torra. Håll koll så de inte bränns. Stäng av ugnen och låt de svalna med ugnsluckan på glänt. Förvara biscottin torrt i rumstemperatur. Hasselnöt Och som vanligt om ni testar uppskattar jag att få veta. Tack på förhand!