Äppelmuffins
Glömde dela med mig av goda äppelmuffins. Jag utgick från receptet med mina citronmuffins med jordgubbar som finns bara något inlägg tillbaka. Jag tog bort citronen och jordgubbarna ersätter jag med skalade äppelbitar som rullat runt i massa kanel och lite sukrin gold. Jag bytte ut mjölken mot creme fraich oxå. Så här gjorde jag.4 små ägg (använd 3 om ni har stora) 4-5 msk icas sötströ och ca 2/4 krm ren stevia.0.5 dl bakprotein/bake pro (jag använder ett från lchf butiken)1 dl kokosmjöl1 dl kokosflingor75 gr smör1/2 dl creme fraich0.5 msk fiber husk2 tsk bakpulverBitar av skalat äpple, kanel och sukrin goldVispa ägg och sötning pösigt. Blanda de torra ingredienserna i en bunke.Smält smör och blanda i creme fraich. Häll ner smör blandningen i äggsmeten.Rör ner det torra och blanda väl.Fördela 2/3 av smeten i 8 formar. Gärna formar i muffins plåt så håller de formen. Lägg på bitar av äpple. På med det sista av smeten och toppa med mer äpple. Grädda mitt i ugnen i 200 grader ca 12 min. Ta ur och låt svalna. Rabarber kan med gott resultat ersätta äppelbitarna för ett lägre kolhydratsinnehåll. Tänk då på att söta de sura små rackarna ordentligt. För min egen del tycker jag inte det är någon vits att baka bakverk om det inte är sött. Är jag ute efter osöta saker äter jag mat. Inte fikar.