Zucchini-bröd
Hej! Nu var det ett tag sedan jag skrev någonting här, har hänt en hel del så jag har bara haft för mycket annat att tänka på än att prioritera denna blogg. Hursomhelst, häromdagen tröttnade jag på min standardfrukost (dvs havregrynsgröt + en kopp kaffe) och var sugen på en förändring, så jag beslöt mig för att baka en limpa jag kunde äta till frukost istället! Tänkte dela med er receptet eftersom det faktiskt blev riktigt gott, och detta trots jag inte är så jättevan med bakning. Jag hoppas därför de allra flesta av er också kommer kunna lyckas med detta bröd! Detta behöver du: - 1 zucchini - 3 ägg - 100g keso - 1dl kvarg - 1 msk fiberhusk - 2 dl pofiber - 1 tsk bakpulver Jag använder pofiber och fiberhusk istället för vanlig mjöl, detta på grund det är mer fiberrikt och därmed nyttigare! Det kan vara lite klurigt hitta dem i sin livsmedelsbutik, men såhär ser förpackningarna ut så det kanske underlättar att hitta, annars går det ju bra fråga din affärs personal om hjälp bara! STEG 1: Jag tar zucchinin och strimlar den tunt med ett rivjärn ned i en mindre skål. Detta kommer bli väldigt fuktigt så försök efteråt att pressa ut så mycket vatten som bara möjligt så att det blir torrt. STEG 2: I en separat skål tar du enbart äggvitan från äggen och vispar upp till det blir ett vitt fluff! STEG 3: I en tredje, lite större skål rör du ihop fiberhusken, pofibret och bakpulvret. Sedan häller du på äggvitemixen och sedan häller du i keson, kvargen och zuchinnin. STEG 4: Meningen sen är att du ska lägga det i en brödform, men eftersom jag inte har någon går exempelvis en matlåda i glas minst lika bra! STEG 5: Ha den i ugnen (160 grader) i en timme. Kolla till den var tjugonde minut dock så att den inte bränns! STEG 6: Skär upp och servera med exmpelvis philadelphiaost med lite basilika på! Eftersom brödet i sig inte har så mycket kryddor är det bra att pålägget istället smakar mycket, därför saltade jag även utöver basilikan philadelphiaosten. Lycka till!