VEGGORISOTTO
Nu kommer det skrytas för wow vad god risotton blev!! Stolt? Ja! Som sagt var jag ansvarig för middagen ikväll och till min stora förvåning blev det exemplariskt gott. (Ska inflika att Kasper hjälpte till men jag tar mest cred ). Jag skriver självklart receptet längre ner så häng med; Ingredienser för 5 portioner: Ett knippe grön sparris. Ca 250 gram champinjoner 3 charlottenlökar 2 kycklingbuljong tärningar 1 liter vatten Salt & peppar 2 dl vitt vin (vi använde rosé) 3.5 dl risottoris. 2 msk smör 2 dl parmesan Hacka löken fint. Fräs sedan löken i smöret. Låt fräsa mjukt i någon minut. Häll sedan i riset efter någon minut. Fräs alltsammans i ca 2-3 min. Tillsätt därefter vinet. Späd sedan i omgångar ner en blandning av buljongen och vattnet, rör om hela tiden. (OBS; innan ni häller på mer buljongblandning måste riset ha sugit upp det som hälldes in innan). Låt riset allt som allt koka under omrörning koka i ca 20 minuter. Rör därefter ner (precis innan den är klar) parmesan och eventuellt tillbehör. Salta och peppra, och sen voilá!! Vårt tillbehör var; Vitlöks frästa champinjoner och sparris. Otroligt gott! (Det här frästes i en annan stekpanna) Räkorna ni ser på översta bilden var till vår förrätts toast.