DINNER INSPIRATION 2.0
Godmorgon på er mina fina. Jag har börjar först halv två idag så passar på att morgonblogga! Älskar att blogga på morgonen. Hinner dock så sällan göra det. Mitt förra "dinner inspiration" inlägg var super uppskattat - vilket var såå kul!! Så här kommer en del två av vad jag ätit till middag den senaste veckan. Det är bara sex måltider då jag varje vecka har ätit ute minst en gång i veckan! Insåg nu när jag sammanställde mina måltider att den här veckan har varit riktigt god haha. Hoppas ni får lite inspiration till era kommande måltider, lots of love. MÅNDAG Libanesiskt (sort of) Hummus - 400g kikärtor, en vitlöksklyfta, en halv citron, salt, en matsked olivolja! Mixa till en slät kräm. Kokade linser ( 1dl linser = 2 dl vatten) Tomat och koriander sallad Pitabröd Creme fraîche TISDAGCitron och parmesan kyckling Salta och peppra kycklingen. Stek i olja/smör I en skål bredvid gör du såsen. Grädde (2dl), citron (1), parmesan (massor), peppar. När kycklingen är färdigstekt häller du i såsen. Låt puttra i ca 5-10 min på låg värme. Klyftpotatis i ugnen - skär potatisen i klyftor, häll på massor av olja och salt och sen in i ugnen. Ca 25 - 35 min på 175 grader. ONSDAG Tonfisksallad Stek halloumi, champinjoner och majs I med dina favorit grönsaker och ös på med tonfisk TORSDAGPotatis och purjolökssoppa För ca fyra personer (lagade till lunchlådor) 8 st potatisar 3 stora purjolök En gul lök Salt/pepparMjöl (en msk)Mjölk (500ml)Grädde (frivilligt)1,5 liter buljongvatten FREDAG Halloumistroganoff med ris Stek färsk chili, gullök/rödlök och vitlök i olja. Sen i med krossade tomater, rivna morötter, majs och lite grädde. Sist i med rå halloumi (den tillagas i såsen). Koka ris (2dl ris = 4 dl vatten) LÖRDAG Tonfiskpasta Stek färsk chili, rödlök, vitlök i olivolja. Sen i med tonfisk, grädde, krossade tomater och parmesan (!!!!). Salta och peppra. Koka pasta