Enkel Tårtbotten

  Ingredienserna du behöver för denna botten är: 1 klick smör (till formen) 5st stora ägg 300g strösocker 1 vaniljstång eller 1tsk vaniljpulver 120g vetemjöl 70g potatismjöl 1 1/2tsk bakpulver 1 nypa salt   1, Sätt ugnen på 175 grader. 2, Blanda ägg och socker i en stor bunke och börja vispa på hög hastighet med elvisp eller en köksassistent. Efter ca 5 minuter kommer äggblandningen bli vit och fluffig, dags att stoppa maskinen. 3, Blanda ner din vaniljstång eller ditt vaniljpulver och vispa på hör gastighet i nångra minuter till. 4, Väg upp alla dina torra ingredienser och sikta sedan ner dem i smeten. 5, Vänd sakta runt ingredienserna (vispa inte!!) tills du får en len och ganska tjock smet. 6, Täck din form med bakplåtspapper på botten och sidorna (se bilder ovan) det bör vara några cm högre på kanterna än själva formen. 7, Häll smeten i din färdiga form. Grädda sedan i ca 35-40 min 8, Du vet att kakan är klar när du sticker i en tandpetare och den kommer ut utan smet eller smulor, tandpetaren ska vara helt ren.  9, Låt botten svalna helt inna du börja skära upp den och fyll den sedan med vilken fyllning du vill.   Idag valde jag att fylla min botten med lite marsansås och hallonsylt, jag toppade även tårtan med lite florsocker.   Hörs snart!