Frukosttips: enkla scones
Du behöver / you need (9 scones): 4 dl vetemjöl / 1.7 cups of flower 2 tsk bakpulver / 2 teaspoons of bakingpowder 2 krm salt / 2 ml salt 50 gram smör / 50 grams of butter 2 dl mjölk / 0.8 cups of milk Topping: ex sylt, marmelad eller honung / Topping: ex jam, marmalade or honey Såhär gör du / how to do it: Sätt ugnen på 250°C, blanda bakpulver, vetemjöl och salt i en bunke. Finfördela smör i blandningen och tillsätt mjölk. (Tips, ha gärna i mandelflarn eller torkad frukt för extra smak). Blanda snabbt ihop till en kladdig deg och klicka ut 9 stycken bollar på en plåt med bakplåtspapper. Platta till med en gaffel. Toppa med lite kanel om så önskas. Grädda mitt i ugnen i ca 11-13 min. Ät och njut! //Put the oven on 250°C, mix flower, bakingpowder and salt into a bowl. Add butter and milk, and mix into a sticky dough. (Tip: add almond flakes or dried fruit for more flavour). Make 9 round balls and place them on an ovenplate with greaseproof paper (is that what it's called? Lol). Flatten them out a bit with a fork, add some cinnamon on top if wanted. Put them in the oven for about 11-13 minutes. Eat and enjoy! För att göra det lite "brunchigare" stek ägg och bacon till - njut med en smoothie eller ett glas färskpressad apelsinjuice till!//To make it more "brunchy" make some bacon and eggs to go with it - and enjoy with a nice smoothie or a glass of freshly squeezed orange juice!