En favorit i repris
Blev riktigt sugen på kycklingpaj då jag såg att min kollega åt det till lunch. Mer än så krävdes det inte för att jag sökte upp ett av mina recept som jag ofta lagade tidigare. Efter gymmet drog jag till butiken en timme senare var pajen klar! Bottenlös kyckling och bacon paj blev det alltså. Egentligen avskyr jag pajbotten, har endast ett jag gillar och det är gjort på kvarg så det är inte torrt. Nedanför ser ni receptet, som också någon för flera år sen blivit delat på bloggen. Den är hur god som helst! 1 brk Créme Bonjour vitlök färskost1 dl turkisk yoghurt1 dl riven mozarella1 ägg10 cm purjolök1 rödlök2 söta spetspaprikor2 klyftor vitlöksvartpeppar 600 gr strimlad kyckling1 pkt bacon1 tsk grillkryddacayenneoregano 3 ägg2 1/2 dl grädde1/2 dl ostBlanda de första ingredienserna och sprid ut de i en pajform. Skär purjolöken, rödlöken, paprikan, vitlöken och fräs det. Bred sedan ut det i pajformen. Stek kycklingen och baconet och lägg det sedan i pajformen. Blanda sedan äggstanningen och häll det i pajformen, använd en gaffel för att få ner den överallt i formen. Grädda i ca. 30 minuter på 175 grader. - Amanda