Magasin
Slumpa blogg
Topplista

Vanliga frågor
Kontakta oss
Annonsera

Logga inStarta ny blogg
Logga inStarta ny blogg
  • Magasin
  • Topplista
  • Annonsera
  • Info
    • Vanliga frågor
    • Kontakta oss
    • Annonsera
    • Sekretessinställningar
    • Devote på Instagram
    • Devote på Facebook
  • Starta blogg
  • Logga in

Crêpes med räkor

    Igår blev jag sjukt sugen på räkcrêpes, så det blev bara att fara och handla ingredienser och ställa sig vid spisen! Resultatet blev hur bra som helst så jag tänkte att jag skulle dela med mig av receptet! Tyvärr blir det inga bilder (annat än en från google då jag inte har någon kamera att fota med..). Detta recept räcker till ca. 12 crepes.   Ingredienser: Plättar: 8ägg (var av du sparar två äggulor till räkröran) 1 liter rödmjölk 4 dl vetemjöl 50 mg smultet smör salt svartpeppar rivenost (gärna någon mer lite mer smak som emmental)   Räkröra: 1 kg tinade räkor 100 gram smultet smör 2 dl vetemjöl 4 dl grädde 1 dl fettfrimjölk 1 knippe dill 2 äggulor (från plättsmeten) salt vitpeppar chilikrydda   Gör: Blanda ihop äggen och lite av mjölken och vispaihop dem till en semifluffig smet. Sen lägger du till mjölet, smöret och kryddorna för att till sist hälla i resten av mjölken. När allt är ihoprört så får smeten stå och dra en stund.   Smält smöret i en stor kastrull (resten av ingredienserna skall rymmas dit), blanda sedan ner mjölet och blanda om. Sen häller man i grädden och fettfria mjölken och värmer upp allt så att smör-mjölblandningen löser upp sig. När det löst upp sig så får det puttra en stund så att blandningen blir fast. och sedan får det gärna svalna en liten stund efter det så att man kan hälla i äggulorna. Efter det är det bara att hälla i de tinade räkorna, klippa i en knippe dill och blanda om. Nu är det bara att smaka av och se om man vill tillägga någo kryddor eller så.   När plättarna är stekta och räkröran gjord är det bara att ta fram en ugnsform, fylla crepsen och rulla dem. När formen är fylld med rullor strör man lite rivenost över och lägger dem i ugnen för ca. 20-30 minuter på 175 grader så att osten smälter och crepsen ser gyllenbruna ut.     - Amanda  

Föregående inlägg

Nu kör jag igen: C9

Nästa inlägg

Taggad!

Till bloggens startsida

AMANDA SÖDERSTRÖM