Smulpaj med flingsalt

Godaste receptet på äppelpaj.  Den här äppelpajen blev riktigt populär :) Så här gör du Ingredienser ca 800 g äpplen 1 tsk kanel 2 tsk socker 1 krm flingsalt smör till formen 125 g kallt smör 2 dl vetemjöl 1 dl havregryn 1 1/2 dl socker 1 1/2 tsk flingsalt Till servering vaniljvisp vaniljsås glass Sätt ugnen på 225°C. Smul: Skär smöret i bitar. Nyp ihop smör, mjöl och havregryn till en smulig massa. Blanda i socker och flingsalt. Skala, kärna ur och skär äpplena i mindre bitar. Blanda äpplena med kanel, socker och flingsalt i en smord pajform, ca 28 cm i diameter (för 6 port). Fördela smulorna över äpplena och grädda pajen mitt i ugnen 20–25 minuter, tills den fått fin färg. Låt svalna något och servera med vispad grädde, vaniljsås eller glass. För alla Fri från ägg om grädde eller äggfri glass bjuds till serveringen.Gör glutenfri: använd glutenfri mjölmix i stället för vetemjöl och havregryn.Gör laktosfri: byt smör mot laktosfritt matfett och bjud med laktosfri grädde eller glass.Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkfritt matfett och bjud med t ex mjölkfri gräddersättning. Tips Hemligheten är rikligt med flingsalt som lyfter fram smakerna lite extra samt ger en saltig kontrast till sötman.