Kanelsnurror

På kanelbullens dag fredagen den fjärde oktober bakade jag en hel drös med kanelsnurror. Kanske skall kalla dem kardemummasnurror eftersom jag hade i ganska mycket kardemumma och även experimenterade med att ha i rom arom. De blev fantastiskt goda :)     Recept på kanelsnurror:  25–30 st   50 g jäst 125 g smör, smält 5 dl mjölk, ljummen 1 dl strösocker 1/2 krm salt 1–2 tsk mald kardemumma 1 ägg 12–13 dl vetemjöl   Fyllning 100 g smör, smält 4 msk mald kanel 1,5 dl strösocker   Pensling 1 ägg pärlsocker eller strösocker   GÖR SÅ HÄR 1. Smula ner jästen i en bunke och blanda ut den med smör och mjölk. Tillsätt socker, salt, kardemumma, ägg och mjöl, lite i taget. Knåda degen smidig i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min.   2. Dela degen i två delar på ett mjölat bakbord och kavla ut.   3. Bred på fyllningen.   4. Vik degen så den blir tre dubbel.   5. Skär 1 1/2–2 cm breda remsor.   6. Tvinna och gör sedan en vanlig knut av remsan.   7. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper eller i bullformar. Låt bullarna jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.   9. Pensla bullarna med ett uppvispat ägg och strö över pärlsocker. Om du vill ha sockrade bullar gräddar du dem utan ägg. Pensla då bullarna med smält smör efter gräddningen och doppa dem i strösocker.   10. Grädda bullarna mitt i ugnen i 6–9 min. Låt dem svalna på ett ugnsgaller.