Mobergs Zucchinirösti
I julklapp fick jag Mobergs kokbok Så Gott Som Grön. Mina föräldrar önskar att jag äter lite bättre vegetarisk mat, och för egen del är det kul att testa annat än qourn, ost och kikärtsbollar vilket jag ofta äter vardagligen. I skolan finns det mycket god vegetarisk mat men olika sorters biffar och gratänger är något jag sällan ger mig på själv. Sedan tidigare är min keso och spenat lasagne mycket uppskattad här hemma men idag ville jag imponera med något nytt vegetariskt. Övriga familjen åt däremot bacon till dessa precis som man kan göra med raggmunk och potatisbullar vilket dessa påminner om. Men de var minst sagt uppskattade! Rösti är schweziskt och innehåller vanligtvis potatis. Någon gång skulle jag gärna göra detta med rivna morötter och potatis eller annan rotfrukt. Men med en klick lingonsylt eller vitlöksås går dessa supersmidigt att göra. Vill man lyxa till det går det självklart att servera Mobergs limeaioli till som i receptet. 4 portioner (ca 10 rösti) 1 zucchini 1 ägg 2 dl vetemjöl 1/2 paket (skulle säga 100g) fetaost 2 tsk salt Ev mynta Riv zucchinin grovt. Blanda ihop alla ingredienser och värm därefter upp stekpannan med smör och rapsolja. Stekt på ganska högvärme för en gyllenbrun färg på varje sida i 2-3 min. Vänd och låten andra sidan få steka lika länge. Hugg in! Fetaosten går självklart att byta ut, efter lite spaning har jag sett liknande recept med parmesan i istället och riven mozzarella hade nog fungerart lika bra!