Currysås
En rätt jag aldrig mött någon som ogillar är ris med currysås och kyckling eller nugget. Jag käkar alltid qournbitar eller fileer till min currysås men någon gång får jag se till att lyxa till det med vego-nuggets.Här kommer ett enkelt och mycket gott recept på currysåsen jag brukar göra.25 gram smör/2 msk flytande margarin3 msk vetemjöl4–5 dl grädde och/eller mjölk (jag brukar göra 50/502 msk kycklingfondsaltcurry efter smak men jag brukar ta 2mskHäll smöret i en kastrull och låt det smälta tills du får en nötig doft. Ta bort från plattan och vispa ner mjölet till en jämn smet. Ställ tillbaka på plattan och tillsätt grädde/mjölk lite i taget under vispning och låt sjuda, red av till önskad konsistens. Tillsätt kycklingfond och låt sjuda upp tillsammans. Smaka sedan av med curry och salt.