Chiapudding
Jag har implementerat chiapudding till min dagliga rutin och jag rekommenderar det till fullo! Antingen äter jag denna som frukost eller mellanmål. Dels är det nyttig, men även otroligt gott! Det tar dock lite tid att vänja sig till konsistensen måste jag säga. Dessutom är den otroligt enkel att göra!Denna pudding består endast av: 3 skedar av chiafrön1 - 1/5 dl vaniljmjölkDet Spelar egentligen ingen roll med måtta, utan det beror på vad du gillar för konsistens. Ju mer vätska du använder desto lösare konsistens såklart.Och jag brukar även addera en sked av kollagen och L-glutamin kosttillskott som jag blandar in. På toppen kan man i princip addera det man tycker om. Jag varierar lite för att jag avskyr att käka samma sak varjedag. På denna bild har jag använt frysta frukt med några skedar vatten och 1/2 sked honung som jag sedan kokar upp litegrann tills man får en tjockare konsistens på vätskan. Idag gjorde jag en liten smoothie som jag adderade på toppen och det smakade så gott! Och orkar man inte tillägga och hålla på som jag gör kan man röra till en smoothie och addera chiafrön i så får du allt i en, så det finns olika tillvägagångssätt.Varför jag föredrar chiapuddingDels är chiapudding nyttig och innehåller omega 3, proteiner, vitaminer och mycket mer och den främjar även tarmhälsa, stabiliserar blodsockernivåerna och ger mig en långvarig mättnadskänsla. Sedan är den rik på antioxidanter! Jag har alltid haft problem med tarmhälsan samt mina blodsockernivåer brukar dippa till den nivån att jag har känt mig svimfärdig många gånger (nej jag har inte diabetes, iallafall inte än, men jag kan ana att det är sockerberoendet som morsan har orsakat sedan barnsben så kroppen är väl van. När vi kom till Sverige hade hon inte den bästa ekonomin så hon brukade blanda i socker och vatten istället för mjölk som jag konsumerade flera gånger under dagen. Hon var fortfarande den bästa mamman som gjorde sitt bästa trots omständigheterna hon hade! Men det är därför jag är väldigt försiktig med sockerintaget. Många tar det personligt när jag tackar nej till socker för att de tror att jag har kroppskomplex eller liknande, varför annars tackar man nej till socker? Men det är annars för att undvika beroendet och andra sekundära sjukdomar) och därför har jag fokuserat lite extra på det jag äter. Den långvariga mättnadskänsla är annorlunda än när man äter en hel falafelrulle. Man hamnar alltså inte i matkoma och nu när jag studerar en del så vill jag helst slippa mina dippar efter jag har konsumerat mat, så jag äter mindre måltider, ökar intag av mellanmål och sedan en större måltid under eftermiddagen. Då kan jag faktiskt sitta och studera ostörd.OBSPå grund av att chiapudding ger en långvarig mättnadskänsla är det viktigt att se till att få i sig mellanmål regelbundet och att konsumera en pudding per dag. Det är inte något som är absolut nödvändigt för alla, så du kan anpassa det efter dina egna behov. Eftersom jag känner min kropp och vet ungefär när jag brukar bli hungrig om jag inte har ätit chiapudding, har jag nu anpassat mina måltider till de tiderna, även om jag inte alltid känner hunger direkt.Nu ska jag upp och fixa mig inför en kommande examination så jag får önska er en bra förmiddag/eftermiddag!