Mikro knäck

När min farbror och hans tjej var här förra helgen gjorde vi knäck..Och jag lyckas ju ALLTID bränna mig i år var inget undantag Vi gjorde knäcken och den blev helt skummig och hade en allmänt konstig konsistens. Så jag lägger upp det receptet som vi brukar göra istället!     Till ca 30 st knäck   1 dl socker 1 dl sirap 1 dl vispgrädde 1 msk smör 2 msk skållad hackad mandel   Blanda socker sirap och grädde i en skål som tål att vara i mikron minst (2-3 liter) Ställ in mikron på 750 W och koka 7-9 min tills smeten klarar kulprovet (se nedan) Rör ner mandeln och smöret i smeten och fördela sen i knäckformarna.   KULPROV   Kulprovet är ett sätt att kontrollera om knäcken har kokat tillräckligt länge . Tag en tesked knäcksmet ur kastrullen och droppa i ett glas eller en skål med kallt vatten. När kolan stelnar så att den går att forma till en kula klarar kolan kulprovet. Är smeten för lös så ska knäcken koka längre. Ju längre den kokar, desto fastare/ hårdare knäck!         Lydia