lussesemlor
Våran frys kryllar av lussebullar så mamma kom med en jättebra idé. Att göra lussesemlor! Bilden kanske inte är den snyggaste men men.... 50 g jäst100 g smör5 dl mjölk250 g kesella1 gram saffran1 1/2 dl socker1/2 tsk saltca 17 dl vetemjölPensling: 1 ägg Gör så här Smula jästen i en bunke. Smält smöret, tillsätt mjölken och värm till max 37°. Häll det över jästen. Tillsätt övriga ingredienser. Arbeta degen smidig. Låt jäsa under bakduk ca 30 min. Sätt ugnen på 225°. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk. Kavla ut den och ta pepparkaksformar och stansa ut något fint Lägg på plåtar med bakplåtspapper. Låt jäsa ca 20 min. Pensla med uppvispat ägg och ha på pärlsocker. Grädda i mitten av ugnen 5-8 min. Låt svalna på galler. Ta sen och skär isär dom fyll med mandelmassa i botten och spritsa på grädde. Lydia