kärleksmums kaka

  Hej! Nu har mammas "kak.kalas" varit och jag vet att jag har varit jättedålig på att blogga om alla kakor... men jag tog kort på alla sorter så nu har jag lite att uppdatera med :P Blir inga vackra kort men det får duga. Denna var en av dom som fanns med! (vi tog bilden idag eftersom att det fanns lite kvar och då tog jag en finare bild)   Dagarna går fort nu på sommaren. Jag har ridit en hel del, hållit på med kaninerna och kört agility med hunden och så! Sen har jag träffat lite kompisar och släkt!   Btw.. Idag gick jag och mamma lite crazy på jordgubbar och köpte 30 liter haha xD nu har vi dom i frysen så kan vi äta jordgubbar i vinter sen xD     Kärleksmums kaka   150 g margarin 2 ägg 3 dl strösocker 2 tsk vaniljsocker 3 msk kakao 4,5 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver 1,5 dl mjölk   Glasyr:   75 g smör 2 msk kallt kaffe 2 msk kakao 2 tsk vaniljsocker 3,5 dl florsocker   Garnering:    kokosflingor   Gör såhär:   Sätt ugnen på 175 grader. Smält margarinet och ställ åt sidan att svalna. Vipsa ägg och socker pösigt. Blanda de torra ingredienserna i en separat skål och sikta sedan ner i äggvispet. Blanda även i det smälta margarinet. Häll upp smeten i en rund form (ca 22 cm i diam), smord och ”bröad” Grädda kakan i nedre delen av ugnen, 175 grader, i ca 20 minuter. Låt kakan svalna och förbered under tiden glasyren: Smält smörey till glasyren. Tillsätt de övriga ingredienserna och rör till en slät glasyr. Täck kakan innan den svalnar för då stelnar den något. Lossa den svalnade kakan från bakformen runt kanterna och stjälp försiktigt upp. Täck med glasyren och dekorera med kokos .     Bjussar på dom fina bilderna jag tog på min hund och  hennes kompisar idagnär dom busade på gärdet! (den svartvita är min :) )