Jordgubbsmacaroons

 Gott nytt år!! Jag fick en macaroon-matta i julklap och då måste man ju såklart testa den Så då gjorde jag och Gudrun som är min låtsatsfarmor jordgubbsmacaroons! Och macaroonmattan var suverän! Dom vart jämna i storlek och reste sig som dom skulle.     Jordgubbs macaroons 4 äggvitor ½ dl socker 150 g skållad sötmandel 4 dl florsocker ca 4 msk saft från jordgubbar ev några droppar röd karamell färg     Sätt ugnen på 150 grader.   Mal mandeln i en mandelkvarn och blanda det med florsockret.   Vispa äggvitorna och tillsätt strösockret så att du får en marängsmet.   Blanda försiktigt ner mandeln och florsockret i marängen och ha även i jordgubbs saften och ev karamellfärg.   Sen spritsar du ut dom stora som 5-kronor eller kör på en macaroonmatta   Låt dom stå på plåten i ca 15 min innan du sätter in dom i ugnen då spricker dom inte lika lätt   Grädda dom sen i 12 minuter så blir dom lite mjuka i mitten.     Smörkrämen.   100g mjukt smör 1 ½ dl florsocker 1 tsk vaniljsocker 1 äggula ca en dl mixade jordgubbar   vispa smör,florsocker och vaniljsocker vitt och pösigt.   Vispa ner äggulan och jordgubbarna.   Spritsa ut krämen på en kaka och lägg en annan som "lock".   Kram Lydia