Rabarberpaj med hemmagjord vaniljsås á la LCHF
Hitta ett recept som jag va tvungen att prova, asgott blev det så nu sitter jag och Thea och är proppmätta! Här är receptet: För 1 person ( vi körde dubbel sats) Pajdeg/smulpaj 75 g mandelmjöl40 g smält smör Fyllning 4 rabarber (jag fyllde botten på en ugnsfast form tills jag tyckte det såg lagom ut)1-2 msk Stevia strö Lägg rabarberna i botten på en ugnsfast form och strö över sötningsmedelSmält smöret och blanda med mandelmjöletFördela blandningen över rabarbernaBaka i ugn 175 grader i ca 30 minuter Vaniljsås 4-6 personer 3 dl grädde3 äggulor0,5 msk vaniljpulver2-3 msk Stevia strö Vispa grädden lätt så den blir lite trögflytandeSeparera äggulan från äggvitan och lägg ner i gräddenBlanda ner vaniljpulver och SteviaVispa med elvispenSmaka av och tillsätt ev. mer sötningsmedel eller vaniljpulver