Magasin
Slumpa blogg
Topplista

Vanliga frågor
Kontakta oss
Annonsera

Logga inStarta ny blogg
Logga inStarta ny blogg
  • Magasin
  • Topplista
  • Annonsera
  • Info
    • Vanliga frågor
    • Kontakta oss
    • Annonsera
    • Sekretessinställningar
    • Devote på Instagram
    • Devote på Facebook
  • Starta blogg
  • Logga in

Leilas chokladcupcakes!

Fick ett litet önskemål om att lägga in de här underbara muffinsarna som jag fick smaka när Markus fyllde år! Jag tror det är de här för Helene som bakade dom sa att det var leilas recept!   Ingredienser Chocolate cupcakes3 st ekologiska ägg 2.5 dl strösocker 1 tsk vaniljsocker 50 g smör 1 dl gräddfil 2 msk kallt kaffe 3.5 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver 4 msk kakao av god kvalitet 1 st nypa salt 100 g mörk kvalitetschoklad 70 % Chocolate frosting60 g mjukt smör 5 dl florsocker 1 tsk vaniljsocker 0.5 dl kakao av god kvalitet 100 g Phiadelphiaost 1 msk varmt kaffe Strössel eller blommor till garnering     Gör så här 1. Chocolate cupcakesSätt ugnen på 175 grader. 2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt. 3. Smält smör, häll i gräddfil och kaffe och blanda det sedan med äggsmeten. 4. Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao och salt och vänd försiktigt ner det i smeten. 5. Hacka mörk choklad grovt och smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten).Blanda ner din smälta choklad i smeten. 6. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet. 7. Grädda dina chocolate cupcakes i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Låt svalna. 8. ChokladfrostingRör smör, florsocker, vaniljsocker, kakao och phiadelphiaost krämigt. 9. Rör sist ner kaffe. 10. Bred frostingen på dina cupcakes och garnera med strössel eller blommor.   Det verkar inte stå i receptet men Helene hade i små chokladbitar i smeten och det var pricken över i:t! ;)   Puss och Kram - Maja

Föregående inlägg

Middag!

Nästa inlägg

Gymma med Michaela!

Till bloggens startsida

MAJSAN