Magasin
Slumpa blogg
Topplista

Vanliga frågor
Kontakta oss
Annonsera

Logga inStarta ny blogg
Logga inStarta ny blogg
  • Magasin
  • Topplista
  • Annonsera
  • Info
    • Vanliga frågor
    • Kontakta oss
    • Annonsera
    • Sekretessinställningar
    • Devote på Instagram
    • Devote på Facebook
  • Starta blogg
  • Logga in
Min blogg
  • Min blogg
  • Kategorier
    • Visa alla kategorier
  • Arkiv
    • Oktober2011
    • September2011
    • Augusti2011
    • Visa hela arkivet
  • Om mig

Stekt ost- och äggmacka. Fantastisk frukost!

Du behöver:   1 skiva rustikt, gott bröd. Ej sött! 1 ekologiskt ägg från frigående höns utomhus (helst) lite god olivolja färsk basilika några skivor smakrik ost lite nymalen peppar     Sätt en stekpanna på medelhög närme. Häll en smakrik olivolja i pannan, gör en pöl stor som ett mariekex. Ta en skiva grovt bröd och smeta ut olivoljan, lägg brödskivan i pannan. Knäck ett ägg rakt ned i stekpannan. Akta så att äggulan inte går sönder! Riv lite i ca. 5-7 basilikablad så att de inte buktar ut så mycket. Lägg dem på brödet och lägg några skivor ost ovanpå det.   När äggvitan är fast och äggulan är lös "skär" du loss brödet från ägget med stekspaden. Lägg brödet på en assiett och för över ägget ovanpå brödet. Osten kommer att smälta genast om den inte redan gjort det. Mal lite peppar på alltihopa och spräck hål på äggulan. Njut!   Detta recept är gott med tomater till, skivade under ägget, stekta vid sidan eller bara som de är. I början är det svårt att tajma allt och att inte bränna brödet. Men efter 4 gånger går allt med finess!     Såhär kommer det inte precis att se ut men ni förstår nog idén.

Föregående inlägg

Den godaste chokladen av alla!

Nästa inlägg

Albin Gromer - Tillsammans

Till bloggens startsida

834508