Stekt ost- och äggmacka. Fantastisk frukost!
Du behöver: 1 skiva rustikt, gott bröd. Ej sött! 1 ekologiskt ägg från frigående höns utomhus (helst) lite god olivolja färsk basilika några skivor smakrik ost lite nymalen peppar Sätt en stekpanna på medelhög närme. Häll en smakrik olivolja i pannan, gör en pöl stor som ett mariekex. Ta en skiva grovt bröd och smeta ut olivoljan, lägg brödskivan i pannan. Knäck ett ägg rakt ned i stekpannan. Akta så att äggulan inte går sönder! Riv lite i ca. 5-7 basilikablad så att de inte buktar ut så mycket. Lägg dem på brödet och lägg några skivor ost ovanpå det. När äggvitan är fast och äggulan är lös "skär" du loss brödet från ägget med stekspaden. Lägg brödet på en assiett och för över ägget ovanpå brödet. Osten kommer att smälta genast om den inte redan gjort det. Mal lite peppar på alltihopa och spräck hål på äggulan. Njut! Detta recept är gott med tomater till, skivade under ägget, stekta vid sidan eller bara som de är. I början är det svårt att tajma allt och att inte bränna brödet. Men efter 4 gånger går allt med finess! Såhär kommer det inte precis att se ut men ni förstår nog idén.