baka, baka liten kaka

  har tillbringat hela dagen med att baka massa nyttigheter! perfekt för veckans mellanmål då jag inte har så gott om tid att fixa något! tycker allt blev riktigt bra och smakar underbart med tanke på hur nyttigt det är! muffinsen är himmelska!       Proteinsockerkaka Gör så här: Sätt ugnen på 175 grader. Vispa 1 ägg & 1 dl Stevia strösocker fluffigt. Blanda sedan i: 1 dl lättmjölk 3/4 dl fullkorns dinkelmjöl 1 skopa One Whey vanilj/skogsbär proteinpulver från Fitnessguru 3/4 tsk bakpulver 1 krm vaniljpulver 1/3 citron: riv skalet och pressa ur saften (börja med lite saft och smaka av) Vispa smeten slät och häll i en ugnssäker form (inte för stor) In i mitten/nedre delen av ugnen och ha den inne ca 10 min. Fäst er inte vid min rekommendation om tiden dock, utan håll koll, så blir det bäst. Kolla av med en sticka och när det inte är löst i mitten är den klar.   Proteinchokladbollar   Blanda ihop följande torra ingredienser: 1,5 dl fiberhavregryn, 2 msk kakao, 1 skopa choklad protein (jag använde BMR:s protelux creamy chocolate)  3 msk Stevia strösocker, 2 krm vaniljpulver, 1 krm mineralsalt. 2,5 msk varmt kaffe, 2 suketter. Låt dessa lösas upp i kaffet. 100 g fettfri (0,5%) kvarg. Blanda ihop allt. Funkar alldeles utmärkt med en gaffel  Gör det antingen som en kaka genom att platta ut smeten på en tallrik och strö kokos över, eller rulla ihop till bollar och rulla i kokosflingorna. Eller skippa kokos helt! Jag använder 2 msk kokosflingor i detta recept.   Näringsinnehåll utan kokos:40 g protein 38 g kolhydrater 7 g fett 310 kcal Näringsinnehåll med kokos: 24 g protein 39 g kolhydrater 14 g fett 382 kcal   Jämfört med Originalrecept: 1,5 dl havregryn, 1 dl strösocker, 50 g margarin, 1,5 msk kakao, 0,5 tsk vaniljsocker, 1,5 msk kaffe, 2 msk kokosflingor. Näringsinnehåll Original Chokladbollar 10 g protein 134 g kolhydrater 48 g fett 985 kcal       Nyttig mjuk pepparkaka 1 liten form, ca 4 bitar   1,5 dl havremjöl 1,5 skopa (ca 30g) proteinpulver bakepro 2/3 tsk bakpulver 2 tsk pepparkakskrydda 2,5 msk stevia strö 1 krm salt 1 krm vaniljpulver 2 msk osötat äppelmos 1 dl havremjölk (eller valfri mjölk) 1 äggvita 1. Sätt ugnen på 175 C. 2. Blanda ihop alla ingredienser i en bunken och mixa ihop med en stavmixer. Häll i en smord liten form med löstagbara kanter (min form är ca 13 cm i diameter). 3. Grädda i ugnen i ca 15-20 minuter. (Grädda inte för länge, då blir kakan torr). Ta ut och lår svalna. Går bra att frysa.     Glutenfri proteinrik morotslimpa med pumpafrön 1 limpa, ca 19 skivor   1,5 dl rårismjöl 1,5 dl bovetemjöl 1 dl havre malt till ett mjöl 1 dl hela havregryn 1 dl proteinpulver bakepro (eller mer bovete/rårismjöl) 1 msk hela linfrön ½ msk hela psylliumfrön 2 tsk bikarbonat 1 tsk salt 1 tsk brödkryddor 2 tsk olivolja 1 normalstor riven morot 3,5 dl naturell yoghurt Valfritt: Boveteflingor el pumpafrön att ha på toppen  1.Blanda alla torra ingredienser och ha sedan i de blöta. Häll i en smord brödform och grädda i ugnen i 175 C i ca 60 minuter. Låt svalna under bakduk.      Havre & russin proteinkakor 8 st   1,5 dl havregryn 2 msk proteinpulver bakepro (kan uteslutas) 1 msk kokosolja 2-2,5 msk havremjölk (eller valfri mjölk) 1 msk russin 1 krm salt 1 msk stevia strö 1 krm bikarbonat 1 krm vaniljpulver 1 krm kanel (kan uteslutas) 1. Sätt ugnen på 175 C. 2. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Ha i de blöta och "mosa" ihop allt med händerna. Forma 8 små bollar, lägg dem på en bakplåt och tryck till dem lite (de flyter inte ut i ugnen). 3. Grädda i ca 10-12 minuter. Ta gärna ut dem ta ut dem och låt svalna, de stelnar när de svalnar.     Knäckebröd   2 dl dinkelmjöl 1 dl solroskärnor 1 dl sesamfrön 0,5 dl linfrön 0,5 dl pumpafrön 0,5 dl rapsolja 2 dl varmt vatten   rör ihop, bred ut på en plåt  i ugnen på 150 i 60 minuter  strö grovsalt/flingsalt över