Våfflor

   ca 8-10 st   Du behöver:   150 gram smör   3 1/2 dl vetemjöl   2 tsk bakpulver   vaniljsocker (ta i lite bara!)   2 dl mjölk   2 1/2 dl vatten     Gör så här:   Smält smöret och låt svalna under tiden du vispar ihop våffelsmeten.    Använd gärna en vanlig handvisp när du gör våffelsmeten.  Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker i en skål.  Vispa ner mjölken och vispa till en jämn smet.   Vispa därefter ner vattnet och det smälta smöret.  Hetta upp ett våffeljärn. Innan man gräddar första våfflan så penslar man laggen med smör.  Vispa runt i smeten. Häll på 0.75-1 dl smet så att smeten täcker nästan hela laggen.   Grädda våfflorna guldbruna. Det brukar ta 1-2 minuter. Det är viktigt att vispa i smeten mellan varje våffla eftersom mjölet snabbt sjunker till botten.  Lägg våfflorna var för sig på ett galler när de är färdiga. Lägg dem absolut inte i en hög på en tallrik för då blir de mjuka och sladdriga direkt!  Servera våfflorna nygräddade, med grädde och sylt.