Tigerkaka

    Jag bakade denna häromdagen. Den blev god, men nästan på gränsen till för torr. Därför vanar jag er, tiden kan variera mellan 30-60 min, beroende på hur stor form du har. Ju större form, desto mindre tid. Så tänk på detta så slipper ni få den torr! :)     Du behöver:  200 gr smör  2,5 dl socker  3 st ägg  4 dl vetemjöl  1 tsk bakpulver  1 dl mjölk  3 msk kakao  2 msk vaniljsocker      Gör så här:  Sätt ugnen på 175 grader.   Smörj och bröa en avlång form. Smält smöret. Rör smöret och sockret ihop.  Blanda ner 1 ägg i taget under omrörning. Tillsätt mjölet, blandat med bakpulvret och   mjölken. Lägg ungefär hälften av smeten i en skål och blanda ner kakaon. Smaksätt resten av smeten med vaniljsockret. Häll hälften av den ljusa smeten i formen och sedan den mörka smeten, resten av det ljusa och resten av den mörka. Dra med en gaffel genom smeten så att den färdiga kakan får ett marmorerat utseende. Grädda i nedre delen av ugnen i circa 1 timme.