Tekakor
Idag bakade jag dessa tekakor och bjöd farmor och farfar på fika. De blev otroligt goda! Dock så var det vääldigt kletigt att göra dem, degen var verkligen jättekletig, men det var det värt, för de blev så himla goda! ca 18 st Du behöver: 100 g smör 5 dl mjölk 2 msk sirap 1 påse Dr. Oetker jäsblandning 1 tsk salt 4 dl grahamsmjöl eller rågmjöl ca 8 dl vetemjöl Gör så här: Smält smöret. Rör samman alla torra ingredienser. Spara ca 1 dl av vetemjölet till utbakning. Tillsätt mjölken, sirapen och det smälta smöret. Rör samman till en slät och jämn deg. Ta upp degen på mjölat bakbord, tillsätt lite extra vetemjöl vid behov. Forma runda bullar som sedan plattas eller kavlas till tekakor. Nagga kakorna med en gaffel och lägg dem på en plåt klädd med bakplåtspapper. Låt jäsa i 15 minuter. Grädda i 225 grader i mitten av ugnen ca 8-10 minuter. Låt kallna under bakduk.