Receptet på tårtan
Jag är verkligen ledssen att jag inte har lagt upp receptet än. Jag har haft fullt upp efter NY, men ska försöka väcka liv i bloggen nu igen. Här har ni iallafall receptet på en av de tårtor jag hade när jag fyllde år. Den blev god, men om ni inte gillar stark/mörk choklad så rekomenderar jag att ta mjölkchoklad, eller någon annan choklad som är mildare. Jag var faktiskt lat och köpte en färdig choklad tårtbotten, då jag inte hade tid att baka. Men jag rekomenderar att baka en egen, då det alltid blir godast! :) Jag hade hallongrädde, (1,5 dl grädde och 1 dl hallon) på ena lagret och vaniljkräm på andra. För toppingen Du behöver: 150 gram mörk choklad, 70-90% (alt mjölkchoklad) 1,5 dl grädde 25 gram smör Gör så här: Koka upp grädden och ta bort den från platten. Lägg i chokladen i grädden och rör om tills den har smält. Lägg i smöret och blanda tills smeten blir blank. Ställ in i kyl eller fyr och låt glasyren halvstelna, (detta tar ganska lång tid, men när den väl börjar går det fort, akta så den inte stelnar helt!) Bre glasyren över kakan och garnera med strössel eller något annat fint.