Muffins med white chocolate frosting
Åh asså jag kan inte beskriva hur goda dessa muffinsen blev! Så gudomligt goda, ni MÅSTE bara prova dem! Om ni tycker att glasyren ser lite "blöt" ut är det för att den är precis pålagd på bilderna. Det var hyfsat lätt och gick ganska fort att göra. ca 20 st Du behöver: 3 st ägg 2 ½ dl strösocker 1 tsk vaniljsocker 100 g smör 1 dl mjölk 3 ½ dl vetemjöl 2 tsk bakpulver 1 nypa salt 200 g vit bakchoklad 200 g philadelfiaost Gör så här: Sätt på ugnen på 175°C Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker riktigt pösigt. Smält smöret, häll i mjölken och blanda ner det i äggsmeten. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd ner det i smeten. Placera ut pappersformar på en plåt och fyll dem med 2/3 smet. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter. Låt muffinsen svalna innan du lägger på frostingen (viktigt!). Hacka den vita chokladen och smält den i ett vattenbad. Låt svalna något och rör sedan ihop chokladen med philadelfiaosten. Bred på glasyren och garnera med strössel. Måste bara tillägga också att det som har hänt i Norge är jättehemskt och jag tycker väldigt synd om de drabbade! Det är som en mardröm och jag kan inte tänka mig hur det var för de personer som var där då, alla som flydde ut till vattnet och alla som gömde sig. Och stackars alla föräldrar som inte visste om deras barn levde, och allt de kunde göra var att vänta och se. :(