Kokosrutor

   Du behöver:  150 gram smör, rumstempurerat (inte smält!)  2.5 dl strösocker   2 ägg   3 dl vetemjöl   2 tsk bakpulver   2 tsk vaniljsocker   1.5 dl mjölk  För kokostäcket: 60 gram smör 2.5 dl strösocker 1 dl ljus sirap 1 dl vispgrädde 3½ dl riven kokos Gör så här: Sätt på ugnen på 175 grader. Vispa smör och socker pösigt med en elvisp. Visa ner äggen, ett i taget. Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker i en separat bunke, rör sedan ned i smeten tillsammans med mjölken. Smörj och bröa en långpanna [ca 20x30cm] med ströbröd. Fyll formen med smet och grädda i mitten av ugnen, i ca 15-20 minuter. Kakan ska inte vara dallrig eller kladdig när den tas ur ugnen. Under tiden som kakan gräddas i ugnen kokas kokoskrämen ihop. Smält smör i en kastrull. Tillsätt övriga ingredienser och låt sjuda tills krämen tjocknat en aning. Det tar kring 10 minuter. Ta ut kakan ur ugnen, bred kokoskrämen över kakan och stoppa sedan tillbaka in i ugnen, 175 grader, i ca 10 minuter. Kakan är klar när glasyren stelnat och fått en gyllenbrun yta. Låt svalna en aning och skär sedan i rutor.