Kanelbullar

  Varma, nybakade kanelbullar på en söndagskväll är absolut ingenting som jag tackar nej till iallafall. Det var faktiskt första gången som jag bakade bullar alldelles själv (stolt, hehe). De blev riktigt goda och jag lyckades trycka i mig 3 st. Tänk på att det tar väldigt lång tid eftersom bullarna först ska jäsa i en timme och sedan ca en halvtimme till, så ni måste ha ca en halv dag på er, men det är absolut värt att lägga ner lite tid på det. Det bästa är ju att man kan frysa in också, så håller de länge! Mums!      ca 40 st   Du behöver:  50 gram jäst   1/2 tsk salt   2 dl socker   ca 1 1/2 liter vetemjöl   150 gram smör   1/2 liter mjölk   1-3 tsk malen kardemumma     smör (rumsvarmt)   socker   kanel   1 ägg   pärlsocker      Gör så här:   Smält smöret och häll i mjölken i kastrullen. Låt blandningen bli fingervarm (37 grader).   Häll blandningen över den finfördelade jästen och rör om tills jästen har smält.   Tillsätt salt, socker, kardemumma och till sist mjölet. Arbeta degen väl tills den släpper från kanter och botten. Den ska vara på gränsen till kletig.   Låt degen jäsa i ca 1 timme under bakhanduk.   Baka ut degen, knåda den väl tills alla bubblor har försvunnit. Dela degen i två delar.   Baka ut med en kavel tills degplattan har långsmal form, ca 1 cm tjock. Bred på smör på hela "plattan", strö över socker och kanel. Rulla ihop och skär i bitar.   Låt bullarna jäsa i 20-30 minuter. Pensla på vispat ägg och strö på pärlsocker. Grädda i mitten av ugnen i ca 225 grader (200 i varmluftsugn), tills bullarna har blivit vackert ljusbruna, ca 8-10 minuter.