Jambalaya!

Igår lagada jag jambalaya till middag. Hade aldrig ens hört talas om det förut, men det var riktigt gott och enkelt att laga. Idag blev det rester till middag och det var minst lika gott idag!   Jambalaya med korv och risoni  4 portioner risoni 1 hönsbuljongtärning 1/2 msk paprikapulver 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 1 msk olja 480 g kabanoss 1 burk ananasringar ca 200 g 1 gurka   Koka risoni ned buljongtärning och paprikapulver enligt anvisningen på förpackningen. Dela, kärna ur och strimla paprikan. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs paprika, lök och vitlök i oljan i en stekpanna. Skiva kabanossen och låt den fräsa med grönsakerna en kort stund. Låt ananasen rinna av, skala och kärna ur gurkan, skär den och ananasen i stavar. Blanda fräset med ananas, gurka och den nykokta risonin.