lemon curd
När jag och johanna var på te & kaka och åt scones i fredags blev jag så himla inspirerad att göra egen lemon curd. Det var superenkelt och blir så himla naturligt gott. Receptet fann jag på receptfavoriter och här har ni det: Du behöver: 2-3 citroner 3 ägg 2 dl strösocker 100 gram smör Vispa ägg och socker med en elvisp eller för hand tills det är fluffigt (några minuter, jag gjorde det för hand och då kan jag lova att man är svettig innan det är fluffigt!). Skrubba och skölj citronerna i vatten och riv sedan skalet av två citroner fint med hjälp av ett rivjärn (ta ned till det vita). Lägg i en kastrull. Pressa ur 1 dl citronsaft ur citronerna (ta den tredje citronen om det inte räcker men för mig räckte det bra med två) i kastrullen. Tillsätt äggblandningen i kastrullen och rör om. Värm kastrullen och rör hela tiden. Då ägg- och citronblandningen närmar sig 60 grader tjocknar den. Det är viktigt att citronkrämen inte blir för varm (absolut inte koka) för då spricker den. När den börjar tjockna tar du kastrullen från värmen och rör ner smöret och häller upp i två glasburkar/plastlådor och sätter den ena i kylen och den andra får vänta i frysen tills nästa scones-kalas! Lemon curden håller sig bara två veckor i kylskåp men fungerar finfint att använda på samma sätt som marmelad och så gott som det är så kommer det nog vara uppätet redan inom två veckor. Ät och njut!