Köttbullar!

Va så grymt sugen på köttbullar idag så besämde mig för att göra det till lunch.. bara gjort egna köttbullar 1-2 gånger innan så det va bara att leta upp ett recept å försöka.. haha det blev iaf skitgott, ibland överraskar jag mig själv asså! ;)   Använde mig av receptet nedanför, men jag ändrade en sak och det var löken, 2 msk hackad lök är ju INGENTING, å jag älskar lök så det åkte ner en hackad gullök istället hehe      Ingredienser: 500 g blandfärs eller nötfärs eller fläskfärs 1 dl ströbröd 1,5 dl mjölk 1,5 tsk salt 1,5 krm malen svartpeppar ev. 1,5 krm kryddpeppar 1 st ägg 2 msk hackad gul lökstekt eller rå eller hackad röd lök stekt eller rå Stekning: 25 g smör eller margarin Servering: lingonsylt Gör så här: Blanda ströbröd och mjölk i en bunke. Låt stå minst 10 minuter för att svälla. Tillsätt salt och lägg i köttfärsen och blanda ordentligt. Tillsätt peppar, ägg och lök och rör om så att det blandas ordentligt. (Blanda dock inte för länge för då kan smeten bli "seg".)   Ta fram en skärbräda och skölj den med vatten och lägg upp den på arbetsbänken. Trilla färsen med händerna till runda bollar och lägg dem på skärbrädan. Skölj gärna händerna i vatten då och då så blir köttbullarna runda och fina.   Sätt på en stekpanna, lägg i matfettet och låt det bli ljusbrunt. Lägg i en del av köttbullarna, inte fler än att de har plats att rulla runt när man skakar pannan. Skaka pannan då och då så att de får en stekyta runt om. När köttbullarna fått en stekyta så sänk värmen och låt steka 3-5 minuter (utan lock). Tiden beror på köttbullarnas storlek. Lägg upp köttbullarna på ett fat. Gör sedan om samma procedur för resten av köttbullarna.