Köttfärspiroger!
Här ska ni få ett jättegott recept på Piroger som jag fått av min underbara faster Monica! Hon använder denna deg till allt möjligt, tekakor,korvbröd, limpor m.m. Jag fick äran att bära det med mej i min lilla receptbok Ingredienser: 2 paket jäst 1 ägg 1 tsk salt ½ dl sirap 2½ dl havregryn ½ L vatten 100g smör/margarin ½ L mjölk Drygt ett ½ paket vetemjöl Fyllning: 1 kg köttfärs tomatpure vatten salt, peppar champinjoner chili,kayennpeppar, chilipulver, oregano m.m Gör fyllningen gärna några timmar innan pirogerna ska göras, så de kan stå i kylen och kallna. Annars flyter köttfärsen ut på degen. Gör såhär: koka en gröt av vatten och havregryn, smält margarinet och ha i det i gröten. Häll även i mjölken, låt de svalna till fingervarmt. Smula jäst, knäck ägg och häll i salt och sirap i en bunke/assistent. Häll sedan grötröran på. Tillsätt vetemjöl efter hand. Degen ska arbetas tills den släpper bunken. Den kan bakas ut genast och det blir ungefär 40 piroger. Jäs dem i ca 30 min och pensla med ägg. Grädda i 150 grader i ca 30 minuter. Så självklart nu när jag stått hela eftermiddagen och gjort 47 piroger så glömmer jag att fota dom!!! Det blev en ynka pirog som kom med, de andra hann jag lägga i påsar och frysa in... -.- Kram,kram