Kärleksmums
Nu kommer lite favorit i repris, kärleksmums eller mockarutor som man också kan säga är ganska vanligt att baka här hemma. Just till Alla Hjärtans Dag imorgon tänkte jag prova på ett lite lyxigare recept från "Leila bakar" Här kommer det: 1 Liten långpanna 5 ägg 4 dl strösocker 4 ½ dl vetemjöl 3 tsk bakpulver 1 nypa salt 5 msk kakao 2 dl vatten 300 g smör Chokladglasyr 2 dl vispgrädde 2 msk espressokaffe 200 g mörk choklad kokos! 1 Sätt ugnen på 200 grader. 2 Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt. 3 Blanda de torra ingredienserna och vänd försiktigt ner dem i äggsmeten. 4 Tillsätt vatten och smält smör. 5 Lägg bakplåtspapper på en bakplåt. 6 Grädda kakan i mitten av ugnen i 10-15 minuter. Prova en sticka, den ska inte vara kladdig. Låt svalna. 1 Koka upp grädden, häll i esspressokaffe och låt svalna något. 2 Smält ner fihackad choklad och glasera kakan. 3 Strö över kokos och låt stelna. 4 Skär kakan i rutor.