Rosenvatten.....
Komplettering till muffinsreceptet ni fick tidigare idag är: Rosenvatten?? Var hittar jag det och kan jag göra det själv? Japp visst kan du göra det själv och givetvis kan du köpa det också. Ett enkelt och bra recept på ett milt rosenvatten. Rosenvatten används i maträtter, efterrätter och bakverk, och som smaksättare till olika saker som honung.Ingredienser:100g rosblad, endast kronbladen 2 ½ dl vatten. Gör så här: Hacka kronbladen fint.Koka upp vattnet slå över det över rosenbladen och låt det stå över natten. Sila bort rosbladen genom en fuktig, men urvriden silduk eller genom kaffefilter. Häll upp på väl rengjord flaska, förslut väl och förvara i kylskåp. Du kan också köpa en flaska på Coop/Ica eller en närlivs som är inriktade på att sälja utlänska ingredienser. Rosenvatten på flaska! Love to U!!